uitgelicht

Zet jouw stille kracht vrijwilliger op bijzondere wijze in beeld


Op 7 december is het weer de landelijke dag voor de vrijwilliger. De dag waarop organisaties hun vrijwilligers in het zonnetje zetten om ze te bedanken voor hun inzet. Vanaf die dag start het Vrijwilligerssteunpunt Oisterwijk met een serie portretten van vrijwilligers in Oisterwijk, via de lokale mediakanalen. ‘Wij brengen hierbij vrijwilligers in beeld uit zowel Haaren, Oisterwijk als Moergestel, die normaal niet zo snel in de picture komen te staan,’ aldus Moniek Lommen namens het steunpunt.

Op Haarensteyn gaat een van de vrijwilligers ‘aan de wandel’ met bewoners die dat niet meer zelf kunnen …

‘Denk bijvoorbeeld aan die vrijwilliger die actief is bij de sportclub, die de lijnen tekent, de vuilnisbakken leegt en die zich wellicht wel meer dan 15 uur inzet voor de club. Vaak wordt die niet echt gezien. En dat zouden wij nu juist een keer wel willen! Of denk bijvoorbeeld aan degene die al jaren de was verzorgt. Die de kleine boodschappen doet voor jullie organisatie en misschien ook regelmatig post rondbrengt. Wellicht weet niemand echt iets van de persoon die hier achter steekt. En daar willen wij graag wat aan doen.’

De vraag aan alle organisaties die samenwerken met vrijwilligers: Kijk eens rond binnen jullie eigen vrijwilligers en kijk wie jij hiervoor voor zou willen dragen. Jullie hebben wellicht deze bijzondere maar “stille” vrijwilligers wel in jullie organisatie. Het  Vrijwilligerssteunpunt Oisterwijk wil hem of haar heel graag benaderen voor een kort interview over hen en wat voor hen vrijwilligerswerk zo mooi en bijzonder maakt. Na aanmelding maakt het steunpunt een selectie.

Meld nu deze persoon aan via de mail: vrijwilligerssteunpuntoisterwijk@contourdetwern.nl

‘Wij kijken uit naar jullie inzendingen en bijdragen!’  Heb je vragen over deze actie? Stuur dan een mail naar monieklommen@contourdetwern.nl