uitgelicht

Zeer geslaagde dag voor de mantelzorgers in Tiliander


Dinsdag 10 november was het de dag van de mantelzorg. In het hele land worden er rond deze datum activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd.

De sfeer zat er goed in!

Op deze dag staan we stil bij alle mantelzorgers, die zorgen voor iemand die zij liefhebben. Wat mantelzorgers doen lijkt zo vanzelfsprekend. Mantelzorgers vinden het zelf ook vaak gewoon wat ze doen. Maar dat is het niet. Wat mantelzorgers doen is juist bijzonder en verdient waardering! En natuurlijk niet alléén op 10 november, maar iedere dag.

Toch is het belangrijk om hier één dag per jaar extra bij stil te staan. En in Oisterwijk deden we dat afgelopen week zelfs gedurende drie dagen zowel in Haaren, Moergestel als Oisterwijk!
Het thema van dit jaar was ‘Hart voor de mantelzorgers’. Mantelzorgers zorgen met hun hele hart en ziel voor degene die zij liefhebben. Maar deze middagen wilden we de rollen omdraaien en vanuit ons hart voor de mantelzorgers zorgen. Dat is nog niet zo gemakkelijk, bleek wel uit de woorden van een van de aanwezige mantelzorgers: ‘Ik ben zo gewend om meteen op te springen. Ik moet er echt aan wennen om gewoon te kunnen blijven zitten’.

En dat mantelzorgers vaak een enorm aanpassingsvermogen hebben (gekregen) blijkt uit de volgende opmerking van één van hen: ‘Het mantelzorgen is niet altijd gemakkelijk maar je kunt nog altijd beter mantelzorger zijn, dan dat er voor je gezorgd wordt’.

Elke middag was er een andere wethouder aanwezig. Na het openingswoord door ContourdeTwern staken de wethouders de aanwezige mantelzorgers een hart onder de riem. Ook deze wethouders zijn vanuit hun privésituatie bekend met mantelzorg. Dat is ook niet zo gek als je weet dat één op de drie Nederlanders mantelzorger is. Veel begrip en waardering dus ook vanuit hen voor alle aanwezige mantelzorgers.

Op de foto’s alleen maar stralende mantelzorgers die aan het genieten zijn. Zowel van het zoete en hartige lekkers, als van de fijne gesprekken aan tafel. Daar doen we het voor! Sfeerbepalend waren Ton&Tonnie: twee muzikanten met gitaar en contrabas, die aan alle tafels hun hartlappen zongen, zoals zij zelf hun persoonlijke liedjes noemen. Liedjes die letterlijk voor een lach en een traan zorgden en bij het slotlied zong iedereen uit volle borst mee met de refreintekst: ‘Omdat ik jou heb, val ik niet om!’

Dat we in onze gemeente de mantelzorgers een warm hart toe dragen bleek bij het afscheid. Alle mantelzorgers gingen naar huis met een thermisch hart om op te kunnen warmen.

Bent u ook mantelzorger voor iemand uit de gemeente Oisterwijk en wilt u meer informatie, ondersteuning, gewoon een luisterend oor of volgend jaar bij deze leuke middag aanwezig zijn? Neem dan contact op met de mantelzorgconsulent van ContourdeTwern, tel. 013-5284080, of per mail mantelzorgoisterwijkoisterwijk@contourdetwern.nl.

DTZ logo low