Care Inn

Taakstraf voor seksueel misbruik door Oisterwijker


De redacteuren van het Brabants Dagblad volgen veel rechtszaken op de voet; een daarvan is een opmerkelijke. Een 53-jarige inwoner uit Oisterwijk krijgt 240 uur taakstraf en een dag cel voor het seksueel betasten van zijn dochter. ‘Wat een mooie vakantie moest zijn voor het hele gezin sloeg om in een nachtmerrie voor het gezin, maar met name voor het slachtoffer’, aldus de rechter.

Het Gerechtsgebouw (Bron: Rechtspraak.nl)

Het Brabants Dagblad vermeld dat de man tijdens een vakantie in 2018 met zijn  handen aan zijn dochter had gezeten. ‘Ze was al eens gewaarschuwd voor loverboys. Het meisje had voor de vakantie via whatsapp seksuele fantasieën gedeeld met onbekende jongens.’ Daarop bedacht de man: ‘misschien is ze op zoek naar iets. Als ik de angel eruit haal, stopt dat misschien.’

De man moest het huis uit, raakte zijn baan kwijt, ziet zijn dochter niet meer en heeft hulp gezocht. vanwege een verder blanco strafblad is de straf omlaag gebracht naar 240 uur taakstraf, met 1 dag cel omdat dergelijke zaken niet zonder celstraf afgedaan mogen worden.