uitgelicht

Start collecte voor kinderen met een handicap in Oisterwijk


Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Oisterwijk komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van Stichting het Gehandicapte Kind, van 14 t/m 19 november 2022.

Margje Spijkers collecteert voor Gehandicapte Kind.

Geen kind zonder vriendjes, dat is ons motto. Voor veel kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap staan aan de zijlijn terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten. Het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen of door aangepast sporten aan te bieden op de atletiekvereniging in de buurt.

Oisterwijk
Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, kan het Gehandicapte Kind dit werk doen. Met de opbrengst van de collecte steunt het Gehandicapte Kind projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat het Gehandicapte Kind in uw regio doet? Op de website www.gehandicaptekind.nl ziet u welke projecten mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun. In Oisterwijk gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Rick, het G_aafteam van Hoco en het Plusteam van Trinitas.

Stichting Rick
Stichting Rick leent al sinds 2009 duofietsen en rolstoelfietsen uit aan kinderen, jongeren en ouderen met een beperking. Ook is er een samenwerking met sport- en zorgatelier WY-zorg. Stichting Rick heeft diverse routes om een mooie fietstocht te maken. Alle fietsen zijn elektrisch ondersteund en hebben allemaal een reserveaccu. Dus je kunt zo’n 50 tot 60 km fietsen zonder op te hoeven laden. Stichting Rick is al vanaf 1 januari 2010 bij de belastingdienst bekend als ANBI instelling (Algemeen Nut Beogende Instelling). Hierdoor zijn giften aan de stichting fiscaal aftrekbaar. Stichting Rick is bereikbaar via contact@stichting-rick.nl

Het G-aafteam van Hoco
Het G-aafteam is in 2015 opgericht door 2 ouders en een vrijwilliger. Het team bestaat uit kinderen vanaf 8 jaar die het door hun beperking niet in staat zijn om in een regulier team mee te doen. Er bestaat dan ook een grote diversiteit onder de teamleden, wat extra eisen stelt aan de begeleiding. Deze extra begeleiding bestaat uit een fysiotherapeut (fysiotherapie van Sambeek) en een orthopedagoog die de expertise hebben om deze begeleiding te kunnen bieden. Het G-aafteam speelt competitie tegen G-teams uit de regio en op woensdagavond wordt er getraind van 17.00 uur tot 18.00 uur. Ook worden er af en toe andere uitjes georganiseerd om het teamgevoel extra te versterken. Het is een mooi clubje waar iedereen die wil zich aan kan sluiten; nieuwe spelers zijn altijd welkom.

Plusvoetbal Trinitas
Het G-team van Trinitas, voortaan Plusvoetbal genoemd, bestaat alweer ruim 25 jaar. Het team bestaat uit mensen met een beperking, in de leeftijd van 16 jaar en ouder. Op woensdag wordt er getraind en op zaterdag vindt de competitie plaats; mannen en vrouwen spelen gemengd in teams van 8 tegen 8. Het plusvoetbal is de beleving van voetbal in zijn puurste vorm. Het plezier dat ervan afstraalt, daar kun je alleen maar van genieten! Klik hier voor een voorbeeld.

Collectant gemist?
Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters VRIENDJES te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via www.gehandicaptekind.nl. Het Gehandicapte Kind is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt.

Het Plus ofwel G-team (Foto: Facebook Trinitas Oisterwijk)

DTZ logo low