Care Inn

Open dag voor 75-jarige heemkundekring De Kleine Meijerij


Heemkundekring De Kleine Meijerij bestaat 75 jaar; voor het Regionaal Archief Tilburg reden voor een feestje.

Een Heemkundig raadsel… oude documenten uit het archief om te vertalen…

Zaterdag 5 november organiseert Regionaal Archief Tilburg een open dag, met speciale aandacht voor heemkundekring De Kleine Meijerij. De kring bestaat 75 jaar, reden voor een feestje! Tot het werkgebied van De Kleine Meijerij behoren onder andere Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Haaren. Regionaal Archief Tilburg beheert de archieven van al deze dorpen.

Op zaterdag 5 november om 10.00 uur opent het archief de deur voor iedereen die eens een kijkje wil komen nemen in het archief. Er wordt gestart met lekkers om stil te staan bij het jubileum van De Kleine Meijerij. Op het programma staan lezingen over het doen van stamboomonderzoek en over de verschillende websites van het archief. Erik-Jan Boers van Tilburg University geeft een lezing over huwelijk en ontrouw in de 17e 18e eeuw. Hij neemt ons mee naar verbroken verlovingen, een baby op de stoep en nog meer smeuïge voorvallen.

Daarnaast presenteert De Kleine Meijerij zich in de hal en zijn er oude films te zien. Uit de uitgebreide collectie van Regionaal Archief Tilburg zijn opzienbarende stukken tentoongesteld in een expositie. Iedereen is welkom, maar ben je nog nooit in Regionaal Archief Tilburg geweest, kom dan zeker kennismaken! Zolang de voorraad strekt is er een leuk cadeautje voor de bezoekers van de open dag. Zie ook: www.regionaalarchieftilburg.nl.