ondernemers

Oisterwijkse rugby Oysters krijgen boost voor het zelfvertrouwen

Een succesvol weekend met mooie uitslagen en een boost voor het zelfvertrouwen. Alle jeugdcompetities lagen stil in verband met de herfstvakantie. Omdat er veel animo was om toch wedstrijdjes te spelen werden er in allerijl oefenpotjes georganiseerd. Zo speelden de Junioren het sterke Breda van de mat. De senioren hadden andere zorgen.

Een boost voor het zelfvertrouwen (Bron: Oysters.nl)

Om te beginnen ging Oysters I op bezoek bij Hoek van Holland. Normaal gesproken wordt op die vreemde bodem traditioneel verloren. Nu begonnen de Oysters heel goed aan de wedstrijd. Uit de eerste line-out van de wedstrijd wist Matias Pfaff een gaatje te vinden in de Hoekse verdediging en de eerste try achter de lijn te leggen.

Zijn kick was ook feilloos raak. Daarna was het de beurt aan Hoek van Holland dat echter uit een ander vaatje tapje. Het harde, nauwelijks toelaatbare spel. Nadat eerste Sven van Duuren met een knieblessure (na een harde charge) na 10 minuten wedstrijd, het spel moest verlaten volgde een hoge tackle op Kas van Eijnhoven. De Oyster-speler was dermate aangeslagen dat hij uiteindelijk met de ambulance (die andere aanrijdtijden hanteren dan in ons mooie Brabant) worden afgevoerd. Deskundig onderzoek in het ziekenhuis liet geen ernstig letsel zien, wat voor iedereen een opluchting was.

Toen het spel na bijna 45 minuten weer werd hervat, kwamen de Hookers het beste uit de startblokken en gaf het scorebord weer 7-7 aan. Dat de thuisploeg moeite had het spel te maken was duidelijk. Met hun kicks wisten ze zelden de zijlijn te bereiken en vlak voor rust profiteerden de Oysters daar van. Op een verre trap van Matias Pfaff reageerde alleen Bram Brauer adequaat zodat er met een mooie voorsprong gerust kon gaan worden.

Na de pauze drongen de Hookers wel aan maar deden dat veelal ongedisciplineerd waardoor de Oysters via de kicker verder en verder uitliepen. Hij wist wel raad met de penalty’s die de consequent fluitende referee keer op keer gaf. Er was nog een kleine opleving van de Hookers die via de Zuid-Afrikaan Bosman nog een try maakten, maar de marge was toen al te groot. De eerste zege in jaren in Hoek van Holland was een feit. Eindstand 14-26.

Op zondag ontving Oysters II het sterkte studententeam van LSRG. In 1960 opgericht en doorgaans te vinden in de beste klassen van het rugby is dit een geduchte tegenstander. De wedstrijd was rommelig maar de werklust bij het team van Oysters II was geweldig. Telkens opnieuw werd er voor elke meter gestreden. Uiteindelijk gaf de algehele conditie de doorslag.

Eindstand 25-16
Nadat de Oysters vorig jaar op het laatste moment te horen kregen alsnog te mogen promoveren met het tweede team, waren er wat twijfels over de sterkte en vooral de breedte van het team. Afgelopen zondag ontbraken er meer dan 6 basisspelers maar de groep gaf geen krimp. Opgevuld met spelers uit andere (lagere) teams werd een prestatie van formaat neergezet. Op de ranglijst vinden we de jongens van Oysters II terug op een hele mooie zevende plaats, met 12 punten uit 5 wedstrijden.