uitgelicht

Mexican haze: smaak, effect en ontstaan *


Wil je meer weten over Mexican haze? Lees dan zeker verder.

 

In dit artikel behandelen we alles van deze cannabis soort. Als je zoekt naar een sativa wietsoort, dan kom je bij Mexican Haze uit. Het is een zeer bekende wietsoort. Gebruikers geven aan te genieten van een creatieve high. Sativa is een opwekkende wietsoort, dit in tegenstelling tot indica die een meer ontspannend effect heeft. In dit artikel lees je meer over de smaak, het effect en het ontstaan van deze wietsoort. Wanneer je interesse hebt in een creativiteit stimulerend effect, lees dan zeker verder. Want deze cannabis is onder sativa liefhebbers een bekende.

Smaak Mexican haze

De smaak van Mexican haze valt te omschrijven als zoetig en fruitig. Je leest erover dat het een houtachtige, anijs smaak heeft. Het is een bijzondere mengelmoes en per persoon kan het verschillen in hoe je de smaak ervaart. Dat er veel smaken in te herkennen zijn en dat gebruikers magische cerebrale effecten ervaren, is logisch want de plant is met veel aandacht ontstaan. Verderop in dit artikel lees je over hoe deze vernieuwde versie ontstaan is.

Effect: Mexican haze werkt opwekkend

Mexican haze heeft als belangrijkst eigenschap dat het creativiteit opwekkend kan werken. Het is dus niet zozeer een trippy wiet of een relaxing variant, maar heeft een eigenschap die creativiteit stimulerend is. Wanneer je een sterk opwekkende high zoekt, dan zou Mexican haze zomaar de cannabis voor jou kunnen zijn. Mexican haze is geen plant die van nature ontstaan is. Zeker twee planten waren ervoor nodig om deze kruising te maken. Lees in de volgende alinea meer over hoe deze hybride ontstaan is.

Mannelijke Mexican haze plant gecombineerd met een vrouwelijke

De Mexican haze plant is uit kruising ontstaan.

Een mannelijke Mexican haze plant die toppen geeft om te roken? In de jaren 90 is door een combinatie van een mannelijke plant en een vrouwelijke deze versie ontstaan. De genen zijn door de kruising gemaakt. Je zou kunnen zeggen: er is een vernieuwde versie ontstaan, waar je nu gewoon wiet en zaad van kunt kopen. Welke vrouwelijke soort of soorten gebruikt zijn, is niet bekend gemaakt. Niet snel na de lancering werd deze soort steeds bekender. Inmiddels is Mexican haze een internationale bekendheid.

Wie heeft deze wietsoort gemaakt?

Kiwi seeds is een zadenbank in Amsterdam. Original Dampkring Coffeeshop is een coffeeshop in Amsterdam. De samenwerking heeft geleid tot Mexican haze. Het THC gehalte zal in veel coffeeshops erbij staan. Voor Mexican haze kun je rekenen op zo’n 22% THC. Je kunt zeggen dat het een vruchtbare samenwerking geweest is. Mexican haze is een groot internationaal succes in de cannabis wereld. Als je zelf zaden zoekt, zul je Kiwi seeds zeker tegenkomen. Hun producten zijn wereldwijd bekend. Kiwi Seeds is uniek en heeft ervoor gezorgd dat wietzaden beter beschikbaar zijn. Ook maken ze eigen, extra speciale varianten, zoals Kiwiskunk en Daddy’s Girl. Je kunt deze extra speciale soorten bij hen kopen.

Online coffeeshop

Je kunt Mexican haze kopen in een online koffieshop of in een traditionele koffieshop. Je kunt Mexican haze als wiet kopen of een stukje genetica in huis halen door zelf de zaden te planten. Hou er rekening mee dat de temperatuur aardig hoog moet zijn, dus buiten Mexican haze kweken zal waarschijnlijk niet werken. Naast deze wiet kun je in een online coffeeshop voor nog veel meer producten terecht. Laat je dus zeker inspireren. Je kan dan meteen bekijken welke soort jouw voorkeur heeft. Daarbij is het belangrijkste onderscheid sativa of indicia.

Hoe rook je Mexican Haze?

Je kunt deze wiet roken zoals iedere andere wiet. Voor wie nog weinig ervaring heeft met cannabis troken, volgt hier wat uitleg. De meest bekende manier van het roken van wiet is een joint draaien. Je maakt eigenlijk een dikke sigaret waarbij je wiet door de tabak mengt. Voor je de wiet toppen kunt roken, moet je ze grinden. Je doet dit met een grinder. Voor we daar meer over vertellen, lichten we graag ook pijpjes en vaporizers uit.

Pijpjes en vaporizer

Naast het roken van een joint zijn pijpjes en vaporizers populair. Het voordeel van de laatste is dat je de wiet niet verbrandt maar verhit. Je zou verwachten dat verbranden beter is, maar vaporizen kan ook enorm krachtig zijn. Naast goede rookwaar heb je ook andere producten nodig. Grinders zijn zeker ook het benoemen waard.

Grinder kopen

Er bestaan meerdere soorten grinders, van simpele varianten tot complexe, meerdelige grinders. Deze grinders hebben de voorkeur, want ze hebben een opvangbakje voor de fijnst gezeefde wiet. Van de tanden van de grinder kun je na verloop van tijd de plakkerige substantie afhalen en dit verwerken tot hasj. Je kan dit als extra kick toevoegen aan je joint.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer