Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: Sinterklaas gaat er toch iets leuks van maken!


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

 

We gaan er toch iets leuks van maken!

Individueel, maar toch als groep, het werd bijna gewoon tijdens de coronaperiode… (Fragment uit de film van Theatergroep Trappaf)

Elk jaar gebeurt er wel iets tijdens de reis van Sinterklaas en zijn trouwe helpers wat zijn bezoek aan ons landje éven op losse schroeven dreigt te gaan zetten… Iedereen weet: uiteindelijk komt het allemaal weer op z’n pootjes terecht en meert de Sint aan om er vervolgens weer een schitterend feest van te maken.

In de jaren 2020 en 2021 moest de Goedheiligman wel over héél veel veerkracht beschikken om de decembertraditie enig kleur te geven. Bijna elk Sinterklaasgezelschap kwam met originele oplossingen. Zo ook Theatergroep Trappaf dat elk jaar een muzikaal toneelspel rond Sinterklaas en zijn vrienden maakt. Een korte speelfilm kon namelijk wel! Hier het liedje uit de film.

Kijk en luister lekker naar ‘We gaan er toch iets leuks van maken!’. Regie: Joep Lommerse, muziek: Maicel Copal, teksten: Rutger Lommerse, geluid: Willem Deen. Zang van Tom Schouten, Loes Schouten, Rutger Lommerse en Maicel Copal.

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk