Care Inn

Met ruim 400 is chocoladeletteractie voor goed doel over de helft


Met ruim 80 bestellingen, totaal goed voor nu al 405 chocoladeletters, is de actie van Erika Mol over de helft van haar streefdoel. De chocoladeletters worden met de hand gemaakt, waarmee duidelijk mag zijn wat een immense klus dit is. Bestellingen kunnen nog drie weken geplaatst worden.

De bouw vordert…

Patissier, bakker en chocolatier Erika Mol uit Oisterwijk gaat chocoladeletters maken voor het goede doel; Stichting Aashiyana.Stichting Aashiyana (www.stichtingaashiyana.nl) spaart al een tijdje voor een nieuw tehuis in India voor weeskinderen met een visuele en/of meervoudige handicap. Deze kinderen worden opgevangen door huize Anubhuti en krijgen daar ook onderwijs. Het streven is dat de kinderen op volwassen leeftijd op een eerlijke manier geld kunnen verdienen om te voorzien in hun onderhoud.

Al een paar jaar verblijven de kinderen van Anubhuti in steeds weer een ander huurhuis, waar zij uitgezet kunnen worden zodra iemand anders méér huur wil betalen. Er is geen huurbescherming, zoals in Nederland. Elke dag weer worden de leef- en slaapruimtes omgebouwd naar klaslokalen. Voor alles zijn zij afhankelijk van donateurs, waaronder Stichting Aashiyana. Op het moment verblijven 70 kinderen bij huize Anubhuti.

De volgende verdieping is in aanbouw…

Momenteel wordt al gebouwd aan het nieuwe tehuis, wat dan ook blijvend zal zijn. Een tehuis met aparte ruimtes voor de lessen, slaapkamers met bedden, een aparte ruimte om te eten en voor gezellige activiteiten. Een degelijke watervoorziening om het gehele jaar door water in huis te hebben (ook al niet vanzelfsprekend in India). Alles erop en eraan. Vanzelfsprekend is er veel geld nodig voor de bouw. Er wordt steeds gebouwd tot het geld op is, om het bouwen weer op te pakken zodra er weer betaald kan worden. Heel gewoon in India.

Chocoladeletters

De chocoladeletters, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de bouw van het nieuwe huize Anubhuti, zijn +/- 200 gram, volledig handgemaakt en verkrijgbaar in het hele alfabet. De prijzen zijn marktconform voor ambachtelijk gemaakte chocoladeletters. Met natuurlijk het grote verschil, dat waar de opbrengst terecht komt, in dit geval bij een heel goed doel.

Patissier, bakker en chocolatier Erika Mol

Er zullen maximaal 800 letters gemaakt worden. Momenteel staat de teller op 273. U kunt bij uw bestelling kiezen uit massief puur, melk, wit of gold (gekaramelliseerde witte chocolade), of romig puur of melk, voor €7,50 per stuk. Of bestel de speciale Schrobbeletter, gemaakt van pure chocolade met een vulling van melkchocolade en schrobbelèr, voor  €10,- per stuk.

Mail uw bestelling voor 14 november naar erika.m@live.nl . De letters kunnen worden opgehaald tussen 21 november en 5 december.

Helpt u mee om de 800 te halen?

DTZ logo low