The Make

Lintje voor Bep Meeuwis – De Cock


Bep Meeuwis – de Cock heeft vandaag uit handen van burgemeester Hans Janssen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Dit gebeurde bij de viering van het 50-jarig bestaan van Stichting De Waterhoef.

Showband Taxandria mocht op haar hulp rekenen

Mevrouw Meeuwis – De Cock heeft van 1982 t/m 2001 (ruim 19 jaar) klaar gestaan om alle (herstel) werkzaamheden van de uniformen van Showband Taxandria te verzorgen. Tevens heeft zij diverse uniformen gemaakt voor de jeugd van de showband. Daarnaast heeft zij de productie van de uniformen en vlaggen van de ‘color guard groep’ op zich genomen en het bijmaken van uniformen voor de blazers en tamboers.

Van 1983 tot heden zet mevrouw Meeuwis – De Cock zich in voor Stichting De Waterhoef in Oisterwijk. Senioren komen elke week een middag handwerken bij De Waterhoef. Mevrouw Meeuwis – De Cock voorziet de deelnemers van drinken en ondersteunt ze bij handwerkactiviteiten. Daarnaast zet ze alles klaar voor deze middag en ruimt op. Tijdens diverse activiteiten bij De Waterhoef zorgt mevrouw Meeuwis – De Cock tevens voor de bar. Bijvoorbeeld tijdens bridgeavonden, biljartcompetities, rommelmarkten, bingoavonden, ouderenmiddag, kerstviering, carnaval, wandelvierdaagse en eventuele individuele activiteiten zoals vergaderingen van derden. Na een grotere activiteit helpt mevrouw daarnaast met schoonmaken. Bij reparatiewerkzaamheden aan tafelkleden en gordijnen in het wijkcentrum kan tevens een beroep gedaan worden op mevrouw Meeuwis – De Cock.

Tussen 1984 en 2020 heeft mevrouw Meeuwis – De Cock een paar gezinnen geholpen door de was en strijk voor ze te doen. In 1992 en 1993 heeft mevrouw Meeuwis – De Cock voor dweilorkest Sorry klaar gestaan om ze te ondersteunen bij het vervaardigen van passende kleding.

De waardering voor haar inzet is dan ook groot; deze werd beloond met een lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

Een ware verrassing, en ontroerd… (Foto: Masja – Foto Vlaminckx)

 

Een verdiende waardering! (Foto Masja – Foto Vlaminckx)