Care Inn

Het is herfst bij Cultuur en Beleef in Oisterwijk


Tijdens de vorige lezing door Peter van de Meijdenberg, voorzitter van het Reuzengilde, hing er een ontspannen sfeer. Zijn verhaal riep vele nieuwe vragen op. Dit zorgde voor extra interactie. Peter heeft zelf heeft genoten en de aanwezigen ook. Tot slot heeft hij aan ieder een folder uitgereikt, waarin een prachtig reuzenverhaal vermeld stond.

Hopelijk wordt het maandagmiddag 26 september weer net zo interessant, als IVN komt vertellen over de herfst, in het bijzonder de paddenstoel.

Wat is Cultuur en Beleef?

Cultuur en Beleef is een activiteit die erg populair is. Het vindt iedere laatste maandag van de maand plaats en is een activiteit speciaal voor mensen, die geïnteresseerd zijn in thema’s als geschiedenis, kunst, reizen, natuur, religie etc op de laatste maandagmiddag van de maand. Het kan gaan over lokale onderwerpen maar ook bredere maatschappelijke thema’s. Ook de gastsprekers komen uit Oisterwijk, maar soms ook van verder weg. Kortom voor ieder wat wils.

De paddenstoel

De zeldzame inktviszwam.

Het wordt herfst. IVN is bereid gevonden om in dit kader alles te komen vertellen over paddenstoelen. Paddenstoelenexpert Henk Peters komt hiervoor naar het Inlooppunt, Kerkstraat 48 in Oisterwijk.. Hij helpt je bij het herkennen van de vele soorten paddenstoelen die er zijn. De vele vormen, maten en soorten, over de zichtbare en onzichtbare delen. De functie van een paddenstoel. Wat kun je ermee doen? Is het een plant? Waarom groeien paddenstoelen in de herfst? Zoveel vragen waar hij mogelijk een antwoord op kan geven.

Entree is maandagmiddag 26 september vanaf 14.00 uur. Start van de lezing om 14.30, tot ongeveer 16.00 uur. De kosten bedragen € 2,- inclusief koffie en/of thee in de pauze.