uitgelicht

Onthulling kunstwerk in kerkje Oisterwijk


Recent is bij de Protestantse Kerk in Oisterwijk aan de Kerkstraat 64 het kunstwerk ‘Duif met olijftak’ onthuld. Dit kunstwerk is in opdracht gemaakt door de Moergestelse kunstenaars Bas en Nicole Berkelmans. In het monumentale Lodewijkskerkje hangt ‘De Druivenrank’, een in 2018 aangekocht kunstwerk.

Kunstwerk onthuld

Het kunstwerk, een met de hand uitgezaagde duif, schittert nu in de nis op de begraafplaats achter de kerk. De ‘Duif met olijftak’ is in het Oude Testament (Genesis 8 : 11) de boodschapper die- na de ramp van de zondvloed- laat zien dat de aarde weer bewoonbaar is. De duif is daarmee een teken van hoop. Ook voor de huidige tijd..

Bas en Nicole Berkelmans maken van oud ijzer en gerecycled metaal unieke kunstwerken, geïnspireerd door de natuur. Nicole ontwerpt, met vaak gedetailleerde elementen. Bas zaagt, met de hand, en met veel toewijding en geduld, het kunstwerk uit.

Een grote uitdaging om telkens de schoonheid, verstilling, verwondering én vergankelijkheid van de natuur (en het leven) te vertalen naar een kunstwerk. Door na het vervaardigen de kunstwerken op een natuurlijke wijze te laten roesten, ontstaan er prachtige structuren in het metaal.

Meer over hun werk vindt u op www.basberkelmans.nl, facebook en Instagram.