Care Inn

Iedereen kan blij worden van bridgen


De bridgecursussen werden de afgelopen jaren behoorlijk dwars gezeten door corona. Nu kunnen alle liefhebbers van sociale contacten hun brains weer een impuls geven. Op maandagmiddag 26 september 2022 staat de start van een bridge- beginnerscursus gepland.

Bridge is een populair kaartspel voor iedereen. Sommigen menen dat er een mysterieuze waas rondom het bridgen hangt. Helaas moet ik die denkers teleurstellen. Juist het tegenovergestelde is waar. Het is wel mogelijk om met zeer slechte kaarten toch nog wonderen te verrichten. Mogelijk hebt U al wel iets opgevangen over ‘biedsystemen’ en wordt er al gauw gedacht dat het een mooi spel zal zijn voor knappe koppen. Ook dat is niet zo. Ik zeg nogmaals iedereen die van spelletjes houdt kan het leren. Je kunt echter niet zomaar beginnen, hiervoor dien je de grondregels te kennen en iets van de puntentelling te begrijpen.

Bridge is een gezellig en leerzaam kaartspel (Bron Moergestel TV)

Jeanne en Kees de Kort zijn een bijzonder docentenpaar dat u die kennis via beeld en geluid kan bij brengen. In samenwerking met Bridgeclub Helvoirt en Bridgeclub 2000(Haaren) wordt er een cursus van 12 lessen à 3 uur(2uur les en 1uur oefenen) georganiseerd in Den Domp te Haaren. De cursus wordt afgesloten met een feestelijke drive. De kosten van de cursus bedragen, bij voldoende deelname ± € 85.-.

AanmeldenU kunt zich al opgeven via mailadres: ansvdpennen@outlook.com In de mail graag uw voor en achternaam, adres en mobiele nummer vermelden. U kunt ook kenbaar maken met wie u eventueel de cursus wilt volgen. Bent u alleen dan wordt gekeken aan wie u het beste kan worden gekoppeld met een van de andere cursisten. Cursisten die zich reeds hadden opgegeven worden verzocht dit nu weer te doen zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Zij genieten voorrang bij de indeling. Voor aanvang van de cursus ontvangt u een bericht met bijzonderheden.

Voor eventuele info kunt u contact opnemen met Jacques Peeters. Bel 06-54246250 of mail ja.peeters@home.nl