Care Inn

Geertje Jacobs nieuwe directeur EKWC Oisterwijk


Geertje Jacobs is aangesteld als directeur van het EKWC. Per 1 oktober 2022 volgt zij Ranti Tjan op.

Geertje Jacobs (Bron: EKWC)

Geertje Jacobs wordt als directeur verantwoordelijk voor zowel het artistiek- als het zakelijk-financieel beleid van het EKWC. In Jacobs heeft het EKWC een inspirerende en energieke verbinder gevonden die een stevige staat van dienst heeft in de culturele sector. Eerdere functies van Geertje Jacobs waren: directeur van het Nationaal Glasmuseum Leerdam, Hoofd Collectie van het Noord-Brabants Museum Den Bosch, en werkte bij het Textielmuseum Tilburg en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Geertje Jacobs: “Het EKWC is in mijn ogen de meest spectaculaire werkplaats van Europa, met een enorm potentieel. Wat mij aantrekt is de brede toegankelijkheid van het keramische materiaal en het hoge niveau van het centrum, zowel artistiek als technisch. Het is een voorrecht om bij te mogen dragen aan en te verbeteren aan de unieke positie en kwaliteit van het EKWC.”

Irene Fortuyn, voorzitter van de Raad van Toezicht van het EKWC, feliciteert Geertje Jacobs met haar benoeming: “Het bestuur is zeer verheugd met de komst van Geertje Jacobs als het nieuwe boegbeeld van het EKWC. We zijn ervan overtuigd dat de continuïteit en het unieke karakter van het EKWC met haar komst in goede handen zullen zijn. Met haar visie en expertise verwacht het EKWC een belangrijke volgende stap in haar ontwikkeling te kunnen zetten.”