uitgelicht

Een sportief weekend bij Petanqueclub Oisterwijk (+ Film)


Er was bij PCO veel te beleven tijdens het afgelopen weekend.

De winnaars!

Op zaterdag 20 augustus vond voor de eerste keer het wijktoernooi plaats. Op zondag 21 augustus werd het jaarlijkse Pareltoernooi gehouden.

Het wijktoernooi
De jaar werd voor de eerste keer het wijktoernooi gehouden. Tijdens dit toernooi streden 78 deelnemers uit diverse wijken van onze gemeente om een fraaie wisselbeker. De sfeer zat er al gauw goed in ook over het weer hadden we niet te klagen.

De beker werd gewonnen door Sjan Smits uit Moergestel. De tweede prijs was voor Martijn Hendriks uit de wijk Waterhoef. En de derde prijs ging naar Riet op ’t Hoog uit Moergestel. Rond half zeven werd dit wijktoernooi afgesloten. Een toernooi waarvan al meteen gezegd werd: Prachtig initiatief! Graag volgend
jaar weer!

Het Pareltoernooi
Het pareltoernooi is een toernooi waaraan alleen door licentiehouders van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boulesbond) kan worden deelgenomen. In totaal werd er door 37 teams (doublettes) in twee poules gestreden om de prijzen. In poule A 17 teams, in poule B 20 teams.

Mooi weer en sfeer bij PCO

Vervolgens speelde het winnende team uit poule A in een finale tegen het winnende team uit poule B. In poule A werd de eerste prijs gehaald door het team Mitch Schampers en Rob van de Hoef. De tweede prijs ging naar Robbert Canters en Joris Panis. De derde prijs was voor Rob de Haan en Marco Zeitzen.
In poule B ging de eerste prijs naar het team Osman Jibril en Son Cao. De tweede prijs was voor Brian Schampers en Rick Bongaerts. Op plaats drie eindigde het team Ali Doualeh en Sam Timmers.

De finale werd gewonnen door Mitch Schampers en Rob van de Hoef. Zij mochten de fraaie wisselbeker in ontvangst nemen.