Care Inn

Cultuur en beleef over Reuzen uit onze dorpen


Cultuur en Beleef vindt iedere laatste maandag van de maand plaats in Huiskamer De Inloop aan de Kerkstraat 48 te Oisterwijk. Het is een activiteit speciaal voor mensen, die geïnteresseerd zijn in thema’s als geschiedenis, kunst, reizen, natuur, religie etc op de laatste maandagmiddag van de maand. Het kan gaan over lokale onderwerpen maar ook bredere maatschappelijke thema’s. Ook de gastsprekers komen uit Oisterwijk maar soms ook van verder weg. Kortom voor ieder wat wils.

29 augustus: De Reuzen

De reuzen uit Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk (Foto: Carien van de Pas).

De voorzitter van Reuzengilde, Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren, de heer Peter vd Meijdenberg, is dan gastspreker. Hij laat ons nader kennis maken met de vier grote reuzen; Peer Paorel, Géèselse Ermelindes en Heukelomse Mie. De vierde reus Ariaoneke uit Haaren heeft zich in 2020 bij hen aangesloten. Ook is er vanaf 2010 een klein reusje bij gekomen Hendrikje oftewel het monster van de vennen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het ontstaan van de reuzen, wie of wat ze symboliseren en nog veel meer? U hoort het op maandag 29 augustus aanstaande. Entree vanaf 14.00 uur. Start van 14.30 – 16.00 uur incl. koffiepauze. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u bellen naar Stichting Inlooppunt, Hedy D’haene, telefoon 06 – 26799113. De entree bedraagt zoals gebruikelijk € 2,- voor koffie en/of thee.