Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: TROS zomertoer


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

 

Tros Zomertoer in Oisterwijk, 1991

Bjorn Witlox op het podium bij Tros Zomertoer (Fragment uit de film van LOVO)

Was de zomer van 1991 een ‘op en af’-zomertje of vielen de mussen van het dak? In elk geval was hij van díe mate dat de ‘TROS zomertoer’ –muzikale live-uitzendingen vanuit het land- het de moeite vond in Oisterwijk op de Lind neer te strijken. We zieneen 30 jaar jongere Corry Konings voorbijkomen die haar hit ‘Mooi was die tijd’ over het Oisterwijkse centrum laat schallen. Ook Ruby Turner, Gerard Joling en Linda de Mol zijn van de partij. Luchtig radiospelletje in de Zomertoer was ‘Vijftig pop of ’n envelop’. De toen 15-jarige Bjorn Witlox hengelde met envelop 88 een prijs binnen. Of de ‘Sprekende, digitaal afleesbare personenweegschaal mét geheugen’ nog altijd werkt is niet bekend…

Proef even de 1991 sfeer!

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk