Care Inn

Voor fietsambassadeur Rud is het normaal om de fiets te pakken


In samenwerking met een aantal fietsambassadeurs wil de gemeente het fietsgebruik onder inwoners stimuleren. Inwoners vertellen over hun fietsmoment. Vandaag is dat Rud van Herk uit Haaren!

Voor Rud is ‘de fiets pakken’ gewoon…

Wanneer fiets jij?

Bij ons thuis is het heel normaal om binnen het dorp de fiets te pakken. Bijvoorbeeld voor een  boodschap of als we ergens op bezoek gaan. Vroeger brachten we de kinderen ook altijd naar de basisschool op de fiets. En ze fietsen zelf naar bijvoorbeeld muziekles in Oisterwijk. In het dorp zeggen mensen regelmatig dat wij ‘altijd op de fiets zijn’. Maar waarom zou je de auto pakken voor de korte ritjes?

Waarom fiets jij?

Ik ben van mening dat je met de fiets sneller bent dan met de auto. Je kunt makkelijk voor de deur parkeren. Het is gezonder en fijn om in beweging te zijn. Onze basisconditie is goed door het fietsen. En het scheelt natuurlijk ook in de portemonnee. Ik hoor weleens mensen zeggen dat ze met de leaseauto overal naar toe rijden omdat het toch niks extra kost. Dat is naar mijn mening de verkeerde instelling. Het gaat niet alleen om de kosten. Het is gewoon beter om te fietsen.

Wanneer fiets je nog meer?

Ik zou graag naar mijn werk fietsen, maar helaas gaat dat niet door de vele afspraken op verschillende locaties door het land. Op vakantie gaan de fietsen meestal wel mee. Als we in Nederland blijven kom ik met de wielrennersfiets. Dan kan ik ook tijdens de vakantie lekkere tochten maken.

Welke tip zou je andere inwoners willen geven?

Pak gewoon wat vaker de fiets! Het is goed voor je conditie en voor een gezonde levensstijl. Een beetje sportiviteit kan ik iedereen aanraden!

 

Klik en lees nog meer verhalen!
DTZ logo low