ondernemers

Red je jezelf of je vriendje uit het water!


In Nederland, waterland, verdrinken er elke zomer helaas zowel kinderen als volwassenen. De meeste verdrinkingsongevallen gebeuren dicht bij huis. Helaas is er in 2021 ook iemand verdronken in Oisterwijk. Je kunt dit niet altijd voorkomen, maar het is belangrijk om te weten wat je veilig kunt doen als je dit ziet gebeuren.

Ga veilig en goed voorbereid naar het zwembad of open water. Volg de cursus Red je vriendje, red je kindje.

In deze cursus leer je veilig om te gaan met een situatie waarin iemand hulp nodig heeft in het water. Ook leer je hoe je zelf veilig aan de kant/ op het droge kan komen als je bijvoorbeeld door kramp niet meer kan zwemmen. Op een leerzame manier maar ook luchtige sfeer leer je hoe je op verschillende manieren op deze serieuze situaties te reageren. En welke materialen je hiervoor kan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een bal of een luchtbed zijn.

Daarnaast trainen de instructeurs ook de ouders hoe ze zo adequaat mogelijk in zulke situaties kunnen reageren.

De cursus bestaat uit twee trainingen van 45 minuten en een training van 90 minuten, waarbij de kinderen tweemaal alleen oefenen en eenmaal met een ouder/verzorger erbij.

De cursus is in Oisterwijk op:

Dinsdag 05 juli 18:15-19:00 uur (alleen kind)
Dinsdag 12 juli 18:15-19:00 uur (alleen kind)
Zondag 17 juli 14:15-15:45 uur (met ouder)

Kinderen hebben minimaal een A-diploma, kosten bedragen €34,95 per kind voor de gehele cursus, ouders doen gratis mee. Aanmelden via dendonk@optisport.nl