carnaval 2023

Buurtpreventie helpt en gemeente lost het via Fixi snel op


De vrijwilligers van Buurtpreventie Oisterwijk hebben afgelopen week een rondje Moergestel gedaan. Ze kwamen weer van alles tegen; het werd gemeld en opgelost!

Niet meer van deze tijd, er komt binnenkort een nieuwe.

Bart en Peter weten waar ze aan beginnen, en dat was de afgelopen woensdag ook het geval. ‘We gaan op deze mooie lekker warme ochtend een beetje uitwaaien en waar kun je dat beter doen dan in ons mooie buitengebied.’ De route gaat door Moergestel en omgeving. Ook langs de afzettingen vanwege de aanleg van een nieuw fietspad richting Haghorst. ‘We pakken met de fiets de omleidingsroute en verbazen ons dat over zo’n smal weggetje alles moet rijden. Dikke vrachtwagens met opleggers, fietsers, brommers en alles wat daartussen zit. De weg is tijdelijk verbreed met 2 stroken puin maar die zijn ondertussen wel op de meeste plaatsen 10 cm onder het wegdek komen te liggen en kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Vanaf dat grindpad terug op de weg is met de fiets een gevaarlijke bezigheid, omdat het zo diep is. Ook personenauto’s die uitwijken moeten hier alert op zijn, want het is soms echt een diep spoor. Misschien dat aannemer Van der Zanden in opdracht van de gemeente er ook iets aan kan doen die met het fietspad bezig zijn. Fixi melding is meteen gedaan.’

En zo kwamen de heren ook een in ondeugdelijk staat verkerend bord tegen. ‘Ook dit via Fixi gemeld en het werkt weer geweldig. De dag hierna stond er al een nieuw bord en kunnen we de weg die aangegeven is in doorgaande richting weer goed vervolgen. Bedankt William, gemeente, voor de snelle actie.’ Elders viel een toeristisch informatiebord op uit elkaar viel. Ook hier werd meteen een melding van gedaan en na wat overleg met William van de gemeente werd ook dat snel opgelost. ‘Het bord is dezelfde dag nog weggehaald en wordt door Erfgoed Moergestel op korte termijn vervangen voor een nieuwe aankondiging met QR aanduidingen.’

Met deze inzet is Moergestel weer wat mooier en veiliger gemaakt. Voor wie meer wil weten, kijkt op www.buurtpreventie-oisterwijk.nl