bosch car service

Bezoek Oisterwijk en doe het Heukelommetje


Op zoek naar een kleine zomerse activiteit in Oisterwijk? Ga eens kijken in buurtschap Heukelom, en doe het Heukelommetje.

De brug over de Voorste Stroom (Foto: Leny van Schijndel).

Het Heukelommetje is een korte wandeling, die goed te combineren is met andere wandel- of fietstochten in de omgeving, met bijvoorbeeld wandelgebied Sparrendreef, de Pierenberg (ook leuk voor kinderen), rondom het Schaapsven en door de bossen van de Ter Braakloop (zie kaart onder). De kleine wandeling is ook een hele mooie voor wie volledig de lokale natuur wil opsnuiven, zonder al teveel inspanning. Het is dan ook van oudsher een ‘ommetje’ dat door de lokale bewoners veel werd gelopen. Midden in het buurtschap Heukelom; zo kwam de naam tot stand.

Het ommetje laat u genieten van het Heukelomse landschap, met een diversiteit aan planten en wisselende ondergrond. Het kan er droog zijn, maar ook met fris groen gras, of na regen wat modderig (laarzen zijn dan aan te bevelen). Voor mensen die slecht ter been zijn of rolstoelgebruikers is het rondje lopen helaas niet mogelijk.

Bekijk hier de fotoserie Heukelommetje

Bij de groene stip start het Heukelommetje; de overige wandelgebieden staan ook op deze kaart (Bron: Google Maps).