uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: Voetbal in 1964


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Vriendschappelijk voetbal bespelers Oisterwijks Openluchttheater, 1964

Fragment uit de film van Peter Deen

De voetballende partijen zijn Stichting Operette Oisterwijk en De Verenigde Oisterwijkse Spelers. De operettevereniging bracht in 1999 haar laatste operette ‘Gräfin Mariza’. ‘De Verenigde Oisterwijkse Spelers’ stoppen in 2004. Onder nagenoeg dezelfde naam ‘Vereniging van Oisterwijkse Spelers’ gaan de spelers door. De beelden van deze vriendschappelijke voetbalwedstrijd dateren uit de periode rond 1964 en zijn geschoten op de velden van Voetbalvereniging Taxandria aan de Kivitslaan in Oisterwijk. Letterlijk ‘op een balscheut afstand’ ligt het Oisterwijkse Openluchttheater, dé plek waar de uitkomende partijen zich beide nóg meer thuis voelen dan op de groene mat van de sportvelden. Veel spelers van beide partijen kennen elkaar van het Oisterwijkse culturele leven of spelen met regelmaat mee in elkanders openluchtproducties.

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk