Care Inn

Asielzoekers fleuren het AZC op en politie vraagt om begrip


In de nieuwe nieuwsbrief van het AZC in Oisterwijk stelt Mieke van de Winkel zich voor als nieuwe locatiemanager. ‘Het COA is nieuw voor mij, maar heb de afgelopen jaren gewerkt in de asielzoekersopvang in België en in de zorg. Ik voelde me vanaf het begin thuis in AZC Oisterwijk. Het is een mooie omgeving, er werken betrokken en professionele collega’s en er liggen goede samenwerkingsverbanden met o.a. gemeente en regio Hart van Brabant…’

De bewoners brengen kleur op hun centrum.

U leest in de nieuwsbrief over de sportactiviteiten van de jeugd, over bewoners die met kunstwerken het AZC opfleuren, en over leertrajecten zodat integratie straks soepeler verloopt.  Nieuwe meubels voor de leslocaties, samen de natuur in, en een bezoek aan de bibliotheek voor de nuttige taallessen. Er was muziek van Het Oisterwijks Orkest (HOO), u maakt kennis met de koekjesbakster en kinderen doen spelletjes. Ja, er zijn ook incidenten op het AZC, ‘maar lang niet iedere politieauto gaat daar naartoe omdat er iets strafbaars is gebeurd,’ aldus de wijkagenten die om een beetje begrip vragen voor de sirenes door de straat. Er worden wandkleden gemaakt en er is een film over vluchtelingen getoond; de wethouder was onder de indruk.

 

U leest dit alles in de nieuwsbrief van AZC Oisterwijk.