Care Inn

8-jarig jubileum Collin: crowdfundplatform groeit opnieuw uit haar jasje *


Op 4 juni 2022 vierde Collin haar achtjarig jubileum. Sinds de start van het platform in 2014 heeft Collin een enorme groei doorgemaakt. Een groei die de oprichters achter het bedrijf uiteraard hoopten, maar niet zo snel voorzagen. Collins achtjarige jubileum mag gevierd worden, in samenhang met twee prachtige mijlpalen: Collin maakt haar intrede in een nieuw en duurzaam kantoorpand en heeft de € 400 miljoen aan verstrekte bedrijfsfinancieringen behaald.

Van tuinhuis in Udenhout naar bedrijfspand in hartje Oisterwijk

De Brabantse onderneming heeft haar start gemaakt in het tuinhuis van de oprichter Jeroen ter Huurne. Dit huisje in Udenhout bood plek aan precies 4 Collin’ers. In 2016 schoven zij een dorp op en heeft Collin zich in de Leerfabriek te Oisterwijk gevestigd. Hier heeft de onderneming de ruimte gehad om in de afgelopen 6 jaar uit te groeien naar 42 medewerkers. Na veel werkplezier in het karaktervolle pand met een verzameling van ondernemers, maakt Collin dit jaar de stap naar een nieuw, modern en duurzaam kantoorpand. Hier neemt het crowdfundplatform de complete 2e verdieping, met ruim 400m2, in beslag.

“We hebben genoten van onze tijd in de historische Leerfabriek. We zullen de mede-ondernemers en de karakteristieke omgeving missen, maar we hebben besloten dat het voor Collin tijd is om door te groeien” , aldus Jeroen ter Huurne (CEO Collin Crowdfund)

Verduurzaming van de werkomgeving

De vestigingen door de jaren heen.

Het nieuwe kantoorpand biedt Collin een duurzame werkomgeving. Het pand is in 2019 energieneutraal gebouwd, wat betekent dat het pand alle energie zelf opwekt die het verbruikt. Naast de maatschappelijke bijdrage aan het Nederlands MKB, kan Collin op deze manier ook haar steentje aan een duurzame toekomst bijdragen.

Jubileum vieren met € 400 miljoen aan verstrekte bedrijfsfinancieringen

Op 4 juni 2014 is de eerste investeringskans van Collin geplaatst op haar platform. De Typetuin, marktleider op het gebied van klassikale typecursussen, ging met Collin de samenwerking aan en haalde in 34 dagen € 200.000,- aan financiering op. Nu, acht jaar later, halen ondernemers gemiddeld in een (paar) uur € 600.000,- op. Met deze groei is Collin op weg naar een totaal van € 500 miljoen aan bedrijfsfinancieringen. En op weg is Collin zeker, op 24 mei is de € 400 miljoen grens doorbroken, in samenwerking met ruim 36.000 investeerders.

Vanaf medio juni is Collin definitief gevestigd in de Schijfstraat 6E, te Oisterwijk. Meer ruimte voor het ontvangen van klanten, en nog meer ruimte voor verdere groei.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer