ondernemers

Zomeravondconcert met de Elckerlyc Speellieden


Woensdag 13 juli is er om 19.30 uur een Zomeravondconcert in het Lodewijkskerkje aan de Kerkstraat in Oisterwijk.

De Elckerlyc-speellieden uit Oisterwijk

De Elckerlyc Speellieden zingen onder andere: “Op de heide waait de wind, vrij van haag en heg. Op de heide waait de wind, alle zorgen weg”. Dat is de tekst van een van de liedjes die de Elckerlyc-speellieden tijdens hun zomeravondconcert in Oisterwijk gaan zingen. Er zitten er nog meer van deze oude Kempische liederen in het programma, die worden afgewisseld met velerlei instrumentale speelstukjes.

U kunt een grote verscheidenheid aan muziekinstrumenten horen, zoals de doedelzak, draailier, harmonica, accordeon, klarinet, cornet, hobo, cello, viool, blokfluiten en gitaar. Het programma staat geheel in het teken van de Brabantse en Vlaamse Kempenstreek. Toegang is gratis; na afloop vragen de muzikanten een vrijwillige bijdrage.