Krekul

Ook in Oisterwijk moeten bomen weg langs groene N65


De Rijksweg tussen Helvoirt en Den Bosch gaat op de schop, maar ook tussen Helvoirt en Tilburg, langs de N65 bij Oisterwijk moeten veel bomen weg.

De bomen dicht langs de weg vormen een gevaar bij ongevallen (Foto ter illustratie: Toby de Kort).

Voor het deel bij Oisterwijk is nog geen vergunningsaanvraag gedaan; voor het deel richting Den Bosch al wel. Voor die bomen komt elders compensatie, maar in kleinere omvang en op andere plekken.

Bij Oisterwijk, tussen Helvoirt en Tilburg, gaat het om 82 bomen die weg moeten. Het is volgens de provincie nodig voor de verkeersveiligheid, de bermbeveiliging. Een klein deel daarvan staat formeel op Oisterwijks grondgebied; de rest op dat van gemeente Tilburg. De bomen staan grotendeels op de noordelijke grens van het Oisterwijkse landschap.

Bij IVN vinden ze het zonde dat de oude laan voor een deel verloren gaat. Ook merkt de organisatie op dat herplant elders niet gezien mag worden als compensatie, omdat dit buiten het projectgebied ligt. De natuurorganisatie ziet mogelijkheden tot herplant langs of dichterbij de weg.