themake

Expositie van viltwerk in Lodewijkskerkje Oisterwijk


Op de zaterdagmiddagen van 30 juli en 6, 13 en 20 augustus van 13:30 tot 16:30 uur is in het Lodewijkskerkje aan de Kerkstraat in Oisterwijk viltwerk te bewonderen van Riet Pessers de Jong

Viltwerk van Riet Pessers de Jong

Riet is opgegroeid in de jaren 40 en 50 waarin het handwerken, breien, haken, naaien en borduren op school en thuis werd geleerd. In de jaren 70 is zij lessen gaan volgen op de ‘Artistieke Schuit’ in Den Bosch, deze stichting voor kunstzinnige vorming werd opgericht in 1958. Hier werd ook een speciale les in weven gegeven. Deze lessen vormen de basis voor de grote en kleine wandkleden die zij heeft gemaakt. Wandkleden van touw en textiel waarin zij ook kralen en knopen verwerkte. Het merendeel van haar werk is een abstractie van het landschap; je kunt er bomen en bloemen in ontdekken.

Ongeveer 20 jaar geleden is Riet begonnen met vilten, dit werd haar grote hobby. Deze techniek ontwikkelde zij verder in Boxtel bij ‘Passie voor Vilt’. Thuis heeft zij deze hobby nog verder ontwikkeld en is zij wandkleden, kledingstukken, bloemen en vazen gaan vilten. “Het is een eer om mijn werk aan u te laten zien op deze mooie locatie. Samen met mijn dochter Cecilia heb ik een selectie gemaakt uit mijn werken zodat u een goed overzicht krijgt van mijn werk door de jaren heen. Ik wens u veel kijkplezier en zie u dan graag.”

ZomerZin expositie is een initiatief van Stichting Lodewijkskerkje om kunstenaars een podium te geven voor hun werk in het monumentale kerkje. De deuren staan open: vrije entree.