uitgelicht

Omstander helpt man op bankje aan paracetamol


Het gaat soms, eigenlijk gaat het vaak om hele kleine dingen, waar we anderen zo een enorm plezier mee doen, enorm kunnen helpen.

Paracetamol om de pijn wat te verzachten.

Zo liep er deze week een man langzaam en onzeker schuifelend achter zijn rollator in het centrum van Oisterwijk de Action binnen. Na een gesprek met het personeel komt hij onverrichter zake naar buiten. Hij spreekt buiten een vrouw op de fiets aan. Zichtbaar zoekende schuifelt de man verder.

Een andere omstander spreekt de man aan en vraagt wat er aan de hand is. De man heeft een doosje Paracetamol nodig, om de pijn aan zijn been te verzachten, ze houden vocht vast en zien bont en blauw. Hij had hiervoor tevergeefs bij de Action aangeklopt, en werd naar de Albert Heijn doorverwezen.

De omstander vraagt voor de zekerheid nog even of de huisarts hiervan op de hoogte is, en helpt de man naar een bankje, voor bij de bakker. Hij fiets vervolgens op en neer naar het Kruidvat, voor de zo gewenste pijnstiller. ‘Wat kost het,’ vraagt de man bij terugkomst. ‘Niets, zorg dat u veilig thuiskomt.’

DTZ logo low