uitgelicht

Ladies Circle organiseert zomerse disco voor Veerle


Ladies’ Circle De Lind Oisterwijk springt in de bres voor stichting Veer(le)kracht. Ze doen dit met de organisatie van een zomers discofeest.

Ladies’ Circle De Lind is een club enthousiaste vrouwen uit omgeving Oisterwijk, Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot die zich vrijwillig inzet voor de lokale gemeenschap. Regelmatig organiseren zij een Dance4Good-feest waarmee er geld wordt ingezameld voor een goed doel. Dit jaar was het goede doel zo gevonden, namelijk de Stichting Veer(le)kracht.

De stichting Veer(le)kracht is opgericht door de familie en vrienden van Veerle. Veerle is 12 jaar en komt uit Berkel-Enschot. Begin dit jaar is bij haar een agressieve en ongeneselijke vorm van hersenkanker vastgesteld, namelijk DMG. DMG heeft de laagste overlevingskans van alle kankersoorten, de meeste kinderen overlijden binnen 9 tot 15 maanden na het stellen van de diagnose. Veerle is een vrolijk en positief meisje en daarom wilde zij na dit verschrikkelijke nieuws niet bij de pakken neerzitten. ‘Papa en mama, jullie hebben toch geld gespaard voor mijn studie? Ik wil graag dat jullie dat geven aan het Maxima kinderziekenhuis, om kinderen die hersenkanker hebben te helpen.’ Geïnspireerd door Veerle is de Stichting Veer(le)kracht opgericht om geld in te zamelen om medische trials uit Amerika voor de behandeling van DMG mogelijk te maken in het Prinses Maxima Centrum.

‘Toen bij Veerle, de dochter van een van onze leden, deze diagnose werd gesteld waren we vol ongeloof en volkomen verslagen. Maar toen we zagen hoe strijdlustig Veerle was, hebben wij onze emoties omgezet in daadkracht’, vertelt Klazien Stolper, voorzitter van de Ladies’ Circle. ‘Met behulp van ons jaarlijkse Dance4Good-feest gaan wij helpen om Veerle’s wens te verwezenlijken; dat kinderen met deze vorm van hersenkamer een goede kans krijgen om te overleven!’.

18 juni van 20.00 tot 01.00 uur wordt Arbie’s Beachhouse in Berkel-Enschot dan ook omgetoverd tot een zomerse disco. De dames van de Ladies’ Circle hopen op een hoge opkomst, zodat er een mooie donatie aan Stichting Veer(le)kracht gedaan kan worden. De voorzitter roept iedereen dan ook op te komen. ‘Trek een zomerse outfit uit de kast en kom 18 juni naar Arbie’s Beachhouse, samen staan we sterk voor Stichting Veer(le)kracht!’.

Kaarten zijn te koop via deze link (klik) en wie niet kan komen, maar wel wil doneren klikt hier.

 

DTZ logo low