Care Inn

Jazz op het Lindeplein in Oisterwijk


Het Oisterwijkse Lindeplein biedt op 6 juni, het is die dag Tweede Pinksterdag, een podium voor de BuddingSound BigBand.

Buddingsound Bigband (Foto: Masja Vlaminckx)

BuddingSound BigBand is een jazz-orkest met ruim 40 jaar ervaring en opgericht in Oisterwijk. En nog altijd springlevend! Dat demonstreren de geroutineerde jazzmuzikanten met een swingend concert om 14.30 uur voor de deur van Tiliander. De BuddingSound BigBand (BSBB) was lange tijd een formatie onder de vlag van muziekschool Factorium. Vanaf september 2022 opereert de BSBB als een zelfstandige jazzformatie. Onder leiding van Daniël Platje toert het orkest langs diverse podia. Voor de zomervakantie nog in Oisterwijk en in Fort Sabina in Heijningen tijdens een bigbandfestival. Het repertoire van de BSBB varieert van traditionals van Sammy Nestico en Cole Porter tot de stevige beats van Stevie Wonder.