ondernemers

Gemeente Oisterwijk lekt namen en stelt openbaarheid Klein Oisterwijk uit


Recreanten van camping Klein Oisterwijk hebben op hun verzoek gemeentelijke documenten ontvangen waar nog namen in staan.

Het gemeentehuis van Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll)

De documenten zijn door de campinggasten opgevraagd op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB). Zij willen inzage in hoe de gemeente gehandeld heeft bij de door hen bestreden aanpassingen van Klein Oisterwijk; van camping voor caravans naar vakantiepark met huisjes. Begin april heeft de gemeente hen de stukken toegezonden, maar deze heeft verzuimd de namen die in de documenten staan weg te halen.

Het gaat om namen van ambtenaren. Iets wat heel vervelend kan zijn als deze bijvoorbeeld in hun privé omstandigheden of op social media benaderd worden voor het werk dat ze in opdracht van het college (burgemeester en wethouders) uitvoeren. De gemeente vraagt dan ook in voorkomende gevallen, om die namen weg te laten.

Uitstel
Een woordvoerder van Gemeente Oisterwijk heeft dit op 31 mei bevestigd, in reactie op vragen van onze redactie die gesteld zijn op 12 april, met herhaling op 24 mei en 31 mei. Ook werd gevraagd om een kopie van de betreffende openbaar gestelde documenten. Die zijn nog niet ontvangen; de woordvoerder laat weten dat die documenten volgen, maar kan niet aangeven wanneer.