ondernemers

Topdag voor periode kampioenen Nemelaer Haaren


Nadat Nemelaer 2, uiteindelijk toch verrassend, omdat concurrent Geldrop onverwacht punten liet liggen, een absoluut unicum wist te bereiken door op het hoogst mogelijke niveau voor reserve elftallen kampioen te worden in de reserve hoofdklasse wist ook Nemelaer de competitie meer dan stijlvol af te sluiten door en onbedreigde overwinning te behalen bij Brabantia. Hierdoor wordt door een ongelooflijk goede reeks de 2e plek op de ranglijst behaald met een goede uitgangspositie in de nacompetitie om geschiedenis te gaan schrijven bij een promotie naar de hoofdklasse.

In het begin van de wedstrijd vindt Joeri Vugts, op aangeven van Pieter Vugts, bij een goede kans doelman Quirijns op zijn weg. Brabantia weet een paar speldeprikjes uit te delen. Nemelaer moest deze keer lang wachten op een doelpunt, maar kort voor rust was het dan toch raak. Geert van de Ven weet een “kluts” te winnen. Hierdoor komt de bal bij Jasper van Venrooij terecht. Na een lange sprint weet Jasper de bal naast de doelman naar binnen te schuiven. 1-0(43)

In de tweede helft lijkt er geel vuiltje aan de lucht totdat Marceli aan een wel heel lange sprint begint. Hij wordt niet aangepakt en scoort de gelijkmaker. 1-1 (48). Nemelaer trekt de wedstrijd weer snel naar zich toe. Joeri wordt gevloerd in het strafschopgebied en trapt de pingel zelf onberispelijk binnen. 1-2 (51). Nemelaer blijft mogelijkheden creëren. Een schitterende pass van Ruben Buvens wordt door Joeri subliem aangenomen waardoor hij de verdediger direct passeert en uiteindelijk ook doelman Quirijns kansloos laat. 1-3(73). Zoals al enkele weken wordt de kracht van de bank benut en zorgen de ingevallen reservespelers voor positieve impulsen. Jammer voor invaller spits Ferry vd Nieuwelaar dat hij net geen doelpuntje kan meepikken. Uiteindelijk wordt Jasper bedient door Wesley Diepens in het strafschopgebied en ook Jasper schiet met scherp vandaag en zet de eindstand op het scorebord. 1-4(85)

Door de ongekende resultaten van de afgelopen weken wordt Nemelaer 2e in de 1e klasse.

Nemelaer 2 bekroont een fantastisch seizoen met het kampioenschap in de reserve hoofdklasse. A.s woensdag of donderdag start Nemelaer 2 thuis tegen sv Groenwit uit Dordrecht om te strijden voor het landskampioenschap voor reserve-elftallen.

Zondag start de nacompetitie voor Nemelaer 1 met een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd komende donderdag tussen AFC’34 (Alkmaar) en Fortuna Wormerveer. Bij winst zijn nog 2 potjes nodig om te kunnen promoveren naar de hoofdklasse