Care Inn

Food Festival de Es in Haaren viert het goede leven


Goede muziek, heerlijk eten en veel inspiratie voor gezond en duurzaam voedsel in een prachtige tuinderij, dát is de basis voor Food Festival de Es.

Dit jaar veel jong en lokaal talent op de podia dankzij de samenwerking met muziekonderwijs Popwise. Diverse food ondernemers presenteren hun lekkerste hapjes op basis van de groente van de tuinderij. Voor kinderen is er onder andere de kinder-kookworkshop. Het festival wordt gehouden op zondag 10 juli bij Tuinderij de Es. Daar telen ze biologische groenten, kruiden, fruit en eetbare bloemen met de hulp van mensen met een zorgvraag. De toegang kost 5 euro en kaartjes koop je via de webshop van tuindees.nl.

Het goede eten staat centraal tijdens het Food Festival. Tussen de gewassen wordt het klaargemaakt: lekker, gezond en zoveel mogelijk ingrediënten uit de directe omgeving. Culina Flamma is er weer met hun hout-gestookte pizzaoven. IJs komt dit jaar van de Uijlenborch uit Udenhout. Zuiderzwam frituurt haar heerlijke vegetarische bitterballen gemaakt van oesterzwammen die ze kweken op koffiedik van de Tilburgse horeca.

Kinderen hebben veel lol …

De cliënten van Tuinderij de Es werken dit jaar samen met Frietfeest; ze bakken biologische frietjes om geld in te zamelen voor het uitje in het najaar. Friet eten voor het goede doel, zeg maar. Verder kun je genieten van heerlijke vegan broodjes en salades van Catering ‘Blijven Gaan’, die hiervoor gebruik maakt van de groenten uit onze eigen tuin.

Het muziekprogramma trapt af met de Walddrum Musikanten, een dertigkoppige kapel die prachtige Egelander muziek speelt. Dan veel jong en lokaal talent zoals Benthe & Lars, Linda & Lennart en Marleen van de Bosch. Ras-entertainer Peer de Graaf is weer van de partij en met de band African Mix gaan er zeker voetjes van de vloer!

Kinderen kunnen aan de slag in de keuken van de tuinkamer onder leiding van 2 koks. Kinderen mogen spelen in de kinder-kuil, mooie dingen maken en meedoen met een sessie ouder-kind yoga. Of heerlijk in de grond wroeten en een zak aardappels rooien om thuis frietjes van te bakken.

Uiteraard zijn er rondleidingen over de biologische tuinderij, diverse workshops en staan de zorgmedewerkers klaar om u alles te vertellen over de dagbesteding op de tuinderij. Maar bezoekers mogen ook gewoon lekker in het gras liggen met een biertje en genieten van de muziek. Collega bedrijf ‘het Kruidenrijk’, aan de overkant van de weg, is ook open deze dag.

Het festival vindt plaats op zondag 10 juli tussen 12 en 20 uur op Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren. Tickets kosten 5 euro en zijn te koop via de webshop op tuindees.nl kinderen onder de 17 gratis.

DTZ logo low