ondernemers

Eerste van Trinitas Oisterwijk krijgt kampioenshuldiging

Nadat al eerder acht (voornamelijk jeugd-) elftallen van V.V. Trinitas Oisterwijk zich dit seizoen kampioen mochten noemen, voegde zich afgelopen Pinkstermaandag ook het eerste team in dat rijtje. Het versloeg in de laatste wedstrijd FC Engelen met 2-1 en werd daarmee met 1 punt voorsprong op naaste koploper V.V. Gilze de beste van de Derde Klasse B.

Trinitas 1 is kampioen (Bron: Trinitas-Oisterwijk.nl)

Op een regenachtig Sportpark D’n Donk waren naar schatting zo’n 800 toeschouwers getuige van een niet bijster hoogstaande wedstrijd. De felle wind, maar zeker ook de spanning bij de Oisterwijkers, waren hier debet aan. Nadat Job Viellevoye na 10 minuten in kansrijke positie de lat nog had geraakt, maakte collega-aanvaller Harm v.d. Ven het in de 28-e minuut wèl af: hij werkt de bal in het doel nadat de keeper van FC Engelen een effectvolle vrije trap van Dennis van Berkel niet klemvast had. De 1-0* is een feit.

Na rust een zelfde spelbeeld als in de eerste helft: Trinitas had veelvuldig balbezit maar wist enkele scoringskansen niet te benutten. De jeugdige tegenstander, onder leiding van oud Nac-prof Anthony Lurling, stelde daar weinig tegenover en dook slechts sporadisch op voor het doel van de solide doelman Ramon Doomen. Pas in de allerlaatste minuut wist FC Engelen het net uiteindelijk uit een corner te vinden. Een kwartier eerder had opnieuw Harm v.d. Ven met een ‘Bergkamp-achtige’ beweging echter de 2-0* al op het (nog niet voltooide) scorebord gezet en daarmee voor de beslissing gezorgd.

Fusieclub

Het laatste fluitsignaal zorgde voor een enorme ontlading en feestvreugde bij toeschouwers, spelers en staf. Coach Pierre van Berkel was euforisch en sprak na een zoveelste champagne-douche: “Dit is een wedstrijd, die je natuurlijk maar zelden meemaakt in je voetbalcarrière. Kampioen worden bij de senioren is echt uniek. Geweldig! ” Voorzitter Dirk Bakkeren sloot zich daarbij aan: “Wij zijn als fusieclub in 2019 opgericht en dit is het allereerste kampioenschap van onze eerste elftal. We hadden eigenlijk nergens meer op gerekend want met nog 5 wedstrijden te spelen, hadden we liefst 8 punten achterstand op de koploper. Vorige week stonden we opeens min of meer tot onze verbazing voor het eerst deze competitie bovenaan dus bij winst vandaag waren we zeker van de titel en van promotie. Maar ja, dan moet je dat nog wèl even doen he…Dit kampioenschap is natuurlijk fantastisch voor onze nieuwe vereniging en zorgt voor nog meer samenhorigheid! Ja, we zijn met zijn allen heel erg trots op Trinitas!”