uitgelicht

Cultuur en Beleef krijgt bezoek van de Dorpsdokter


Cultuur en Beleef vindt iedere laatste maandag van de maand plaats in huiskamer de Inloop van het Inlooppunt aan de Kerkstraat 48 in Oisterwijk. Het is een activiteit speciaal voor mensen, die geïnteresseerd zijn in thema’s als geschiedenis, kunst, reizen, natuur, religie etc. Het kan gaan over brede maatschappelijk thema’s of lokale onderwerpen. Ook de gastsprekers komen uit Oisterwijk maar soms ook van verder weg. Kortom voor ieder wat wils.

Attributen van de dorpsdokter.

De vorige lezing van Wim de Bakker ging over ‘zegel en wapenschild’. Er hing een prettige sfeer. De aanwezige gasten stelden vele vragen over de geschiedenis van Oisterwijk. Maandagmiddag 27 juni om 14.00 uur aanstaande is de volgende lezing. Deze middag staat in het teken van museum de dorpsdokter in Hilvarenbeek. We halen ‘dit museum’ deze middag naar Oisterwijk.

Gastspreker is Jan van Eijck, de arts-conservator van het museum. Hij geeft een presentatie van zijn collectie: van dorpsmuseum naar museum van de eerste lijn. Hij zal vertellen over de gezondheidszorg in het verleden en laten zien dat er niet alleen dorpsdokters waren met aderlatingen of die bloedzuigers zetten achter je oor. Ook de wijkzuster, de fysiotherapeut, en de tandarts komen aan de beurt. En hij laat een tipje zien van de mooiste apotheek van Nederland, die zij in bruikleen hebben van de gemeente Heusden. Eigenlijk is zijn verhaal een soort voorbereiding om het museum in Hilvarenbeek deze zomer eens echt te bezoeken!

De kosten bedragen 2 euro inclusief koffie/thee.  Aanmelding is niet nodig.

 

DTZ logo low