ondernemers

Nieuwe bezinningsruimte voor ouderen Stanislaus Moergestel (+ Film)


Stanislaus in Moergestel heeft een nieuwe bezinningsruimte. Deze werd op maandag 13 juni officieel geopend met de onthulling van een kunstwerk.

Het kunstwerk van Kees Ketelaars.

De bezinningsruimte is een ruimte om na te denken, stil te zijn, te herinneren, te herdenken en om een kaarsje te branden. De Moergestelse kunstenaar Kees Ketelaars heeft hiervoor een prachtig kunstwerk gemaakt. Een bronzen boom die uit de boomstam groeit, kronkelend door het leven gaat en weer eindigt in de boomstam. Op de blaadjes de namen van de overleden (wijk)bewoners van Stanislaus. De blaadjes worden tijdens een herdenkingsviering uitgedeeld aan de nabestaanden.

Na een warm woord van welkom door Jabin Schilling (geestelijk verzorger) en een gedicht voorgelezen door een van de wijkbewoners is het kunstwerk onthuld. De opening is afgesloten met een kopje koffie en wat lekkers in het Stan Café.