Care Inn

Asterius Oisterwijk viert bijzondere mijlpaal met concert én boek


Wie jarig is trakteert: Op 26 juni viert Koninklijke Harmonie Asterius het 175-jarig bestaan met een gratis concert in Tiliander.

Asterius Oisterwijk in Tiliander (Foto: Henk van de Rijke)

De eeuwenoude relatie van het orkest met Oisterwijk staat op deze middag centraal. Dat doet de vereniging niet alleen middels muziek, maar ook met een bijzonder boek.

Schrijvers Martin van der Waals en Piet Jacobs zijn in het verleden van Asterius gedoken en hebben de verhalen van de 175-jarige vereniging gebundeld in het boek ‘In harmonie met de tijd’. Het boek zal voor verschillende generaties Oisterwijkers een beeld van herkenning brengen, maar geeft ook een vooruitblik op de culturele toekomst van Oisterwijk. Op 26 juni zal tijdens het concert ook het boek worden gepresenteerd.

Na ruim 2 jaar stilte staat het jonge, ambitieuze harmonieorkest te popelen om samen met zo veel mogelijk mensen dit bijzondere jubileum te vieren. Want, ondanks alle perikelen van de afgelopen jaren, wil Asterius het 175-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Je bent daarom van harte welkom om te komen luisteren in de Theaterzaal van Tiliander. Het concert begint om 14.00 uur aan en de toegang is gratis.