uitgelicht

Kinderen Petje Af Oisterwijk in het gips


Kinderen van Petje Af uit onder andere Oisterwijk gingen afgelopen zondag naar Utrecht om in één dag veel nieuwe beroepen te ontdekken.

Gelukkig geen echt ongeluk; de jongens hebben net geleerd hoe je een gipsverband moet aanleggen.

Werken in een ziekenhuis, met make-up, in de techniek, bij een pakketdienst of als weerpresentator op tv… Hoe is dat in de praktijk en wat moet je ervoor leren? Dat ervaarden de kinderen van Petje Af uit Oisterwijk afgelopen zondag tijdens het live event ‘Later als ik Groot ben’. Uit alle delen van Nederland kwamen de kinderen van Petje Af samen in Utrecht waar het evenement plaatsvond. Het was ‘Gewoon perfect’ volgens één van de kinderen.

Al vroeg vertrokken de kinderen vanuit Oisterwijk en Tilburg samen met de trein naar Utrecht. Dat was al één en al gezelligheid. Aangekomen bij Kinepolis ontdekten ze verschillende beroepen. Buiten beklommen ze de stormbaan van Defensie, bekeken ze een ambulance van binnen, blusten ze een brand en zagen ze hoe een beveiligingsbedrijf drones gebruikt om de omgeving te inspecteren en te bewaken. Binnen ervaarden ze, onder meer, hoe het is om op een recreatiepark, met windenergie of in de waterbouw te werken. Door de verscheidenheid aan organisaties en bedrijven wat er voor elk kind wel iets uitdagends te doen. Jochem van Gelder en Rein van Duivenboden waren ook van de partij. De kinderen konden met hen op de rode loper én op de foto. Wat een belevenis.

‘Ik kan niet kiezen wat ik het leukste vond’

De kinderen vonden het stuk voor stuk een geweldige dag. Op de vraag ‘wat vond je het leukste’ konden de kinderen maar moeilijk kiezen. “Alles was leuk, ik kan niet kiezen” en een ander zei “Alles was super leuk, maar nu ben ik kapot”. Naast het kennismaken met wel 20 beroepen zijn er ook nieuwe vriendschappen ontstaan: “Het leukste vond ik dat ik andere Petje Af kinderen heb leren kennen”.

Eerder hebben de kinderen van Petje Af ook het werk voor en met onze redactie ervaren (Foto: Joris van der Pijll).

Petje Af biedt kinderen van 10 tot 14 jaar wekelijks een lokaal georganiseerd, praktijkgericht programma aan waardoor zij in aanraking komen met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden. De kinderen leren niet uit boeken maar dóen en ervaren. Zo krijgen ze inzicht in hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden in de wereld. Het programma biedt kansen aan kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Meer lees je op www.petjeaf.nl

 

DTZ logo low