uitgelicht

Het KVL Velleke: En toen was er ….


Wekelijks publiceren wij een anekdote uit de Velleke’s, het informatieblad van en voor medewerkers van de KVL van 1975 tot en met 1993. Ze zijn zorgvuldig bewaard door voormalig medewerker Bep van den Berk en geschonken aan de Collectie van Ad Wolfs adr. Zn. Stichting behoud cultureel en industrieel erfgoed Moergestel.

Een wat?

De KVL Brandweer, jawel ze hadden een eigen ploeg, won in 1976 de regionale wedstrijden en kon daardoor verder naar de provinciale. Die geoefendheid blijkt niet voor niets, want er is met regelmaat een warm gelopen motor of andere calamiteit waarbij de aanwezigheid van de brandweer erger kan voorkomen. Voorkomen is beter, en de wegen en paden vrijhouden noodzaak!

En toen was er de computer. Een wat? Hoe werkt zo’n ding, en wat kan je daarmee? Waar eindigt dit? De automatische gegevensverwerker bestaat uit een Invoereenheid, een Centrale verwerkingseenheid, een Geheugen en een Uitvoereenheid. Dit en meer zit overigens heden-ten-dage ook in de kleinste PC, zoals bijvoorbeeld uw mobieltje. Het zag er toen wel wat anders uit. Vooral véél groter en in vergelijk met onze huidige wensen was de functionaliteit te verwaarlozen. Waar het ‘eindigt’ kon niemand destijds vermoeden, en eigenlijk nu nog steeds niet…

Klik en lees hier dit Velleke

Klik hier en lees eerdere edities