uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: De laatste Pasigisigaar


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

De laatste PASIGO-sigaren

De laatste PASIGO-sigaren.
(Fragment uit de film van Wout Paymans)

PASIGO (Paymans Sigaren Oisterwijk) was een begrip in Oisterwijk en ver daarbuiten. Sjef Paymans startte het bedrijf in 1920. Met enkele van zijn zonen maakte hij er een florerend bedrijf van met op het hoogtepunt 15 personeelsleden. Het bedrijf bestond tot 1980. Wout Paymans zette het ambacht voort op zijn eigen zolder tot de laatste dag van 1999 om tegelijk met de twintigste eeuw het bestaan van PASIGO waardig af te sluiten. 

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk