uitpunt

Oisterwijk Oysters kampioen Trophy Rugby Nederland


Nooit eerder was het rugby bij de Oysters zo succesvol, tenminste als je dat in combinatie met prijzen en kampioenschappen ziet. De club groeide in de afgelopen jaren elk jaar met zeven procent en in de Corona periode maar maar liefst met elf. Dat zijn ook successen die deze vereniging koestert.

Oysters kampioen (Bron: Oysters.nl).

In een zinderende wedstrijd tegen The Hookers uit Hoek van Holland hebben de rugbyers van Oisterwijk Oysters in eigen huis de titel in de Trophy Poule van de ereklasse gepakt. De Oisterwijkers wonnen het duel nipt met 28-24. Net als Oysters hadden ook Hookers al hun wedstrijden in de Trophy Poule tot dusver gewonnen. De winnaar van dit onderlinge duel werd dus ook eindwinnaar.

,,Ik ben ontzettend trots op iedereen binnen het team én de club dat wij dit met elkaar hebben bereikt”, zei aanvoerder Rik van Balkom van Oysters na de wedstrijd. ,,In de geschiedenis van de club zijn wij volgens mij nog nooit zo hoog geëindigd in de ereklasse.” Dat klopt. In de aanloop naar de finale wonnen de Oysters acht keer op rij. En dat op het hoogste niveau in Nederland. Voor een uitzinnig publiek dat massaal deelnam aan de festiviteiten. Trainers Johan Hartwigsen en Johnny Nas zagen een niet al te beste wedstrijd vanuit Oysters punt. Maar het was spannend en tot op het laatste moment ongewis wie zou winnen.

Ook was er een overwinning voor de jeugd, met hun landstitel. Burgemeester Hans Janssen ontving het team 12-13 jaar van de RFC Oisterwijk Oysters op het raadhuis en feliciteerde hen met deze topprestatie!

 

De rugby jeugd werd ook Kampioen, en werden op het Raadhuis ontvangen (Bron: Gemeente Oisterwijk).