uitgelicht

Gemeentelijke onderscheiding voor oprichters Belvertshoeve Oisterwijk


Burgemeester Hans Janssen heeft vrijdagmiddag Ron en Jeannette Klaassen verrast met een Gemeentelijke onderscheiding.

Trots op deze waardering (Foto: Masja Vlaminckx).

Burgemeester en wethouders hebben de gemeentelijke Blijk van Waardering toegekend omdat de heer en mevrouw Klaassen zich sinds de oprichting in 2004 inzetten voor de Stichting De Belvertshoeve. De Belvertshoeve biedt begeleiding aan jongeren vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking, psychiatrische of psychosociale problematieken. De Belvertshoeve helpt jongeren die intensieve ondersteuning nodig hebben en begeleidt hen naar meer zelfstandigheid op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Samen met de begeleiding werken de jongeren hard om hun leven weer op de rails te krijgen (zie ook onderstaande film).

Proost! (Foto: Masja Vlaminckx)

De heer en mevrouw Klaassen wonen op het terrein van De Belvertshoeve, omdat ze dicht bij de zorg willen staan en zo bij kunnen springen waar nodig. Jaarlijks nemen ze tevens een aantal jongeren (cliënten) van Stichting De Belvertshoeve mee op vakantie. De heer Klaassen is van 2015 tot heden tevens bestuurslid van Dementie Coöperatie Oisterwijk en heeft een project opgestart, waarbij jongeren van De Belvertshoeve ingezet kunnen worden.

 

 

 

DTZ logo low