carnaval 2023

Driemaal jeugdkampioenschap bij de Oysters


3 teams van de Oysters werden kampioen en drie zijn er in de race voor een kampioenschap. Een uitzonderlijk succesvol jaar bij de Oysters. Nu de kruiddampen rondom Covid 19 zijn opgetrokken ontpoppen de jeugdteams (Cubs en tweemaal Junioren) zich als echte kampioenen. Doorgaans geen normale zaak in het rugby.

Als eerste wist het complete Oysters Juniorenteam zich verzekerd van de titel in de Bowl Poule A competitie door het sterke, erg fanatieke Rotterdam te verslaan. Natuurlijk hoeven we geen enkele lezer uit te leggen dat het achterland van de Maasstad wat groter is dan de Parel van Brabant. Niettemin werd te stand stilgezet op een reglementaire zege van 46 – 0. Dat is te doen gebruikelijk in jeugdcompetities. De uitwedstrijd eindigde nog in 8 – 7 voor de Rotterdammers maar het team van Twan van Gorkum, Edwin Kense, Henri Lobbezoo en Roel Kooijmans maakt echt sprongen.

Jeugd Oysters naar kampioenschap

Over een week of drie mag het team aan de bak tegen de winnaar van Poule B voor het algemeen landskampioenschap.

In het verder rugbyloze Paasweekend wisten nog twee teams winnaar te worden van hun competitie poule. Het Cubsteam onder leiding van Axel Nouwen en Nick Schut, die worden bijgestaan door teammanager Saskia de Vocht, gaf de tegenstander, het clusterteam van Oemoemenoe (Middelburg) en Dordtsche RC geen enkele kans. Ook deze wedstrijd bleek een omgekeerde editie van het eerste potje. Werd er in Middelburg nog verloren, in Oisterwijk trokken de Oysters aan het langste eind.

De eindstand werd uiteindelijk 45 -15.

Wat vooral opviel was de enorme belangstelling bij beide thuiswedstrijden was het enorme aantal supporters. Dat geeft aan dat de club “on fire” is.

In Boxtel werd nog een wedstrijd gespeeld in de Ribbon Poule. Je kunt dat met een gerust hart een poule voor beginners noemen. Ook daar wist de combinatie Oysters/Vets/Ducks de eerste plaats op te eisen door het derde team van Haagsche RC te verslaan met 26-17