ondernemers

Bandleerlingen het podium op van Tiliander Oisterwijk


Ze mogen weer! Op vrijdagavond 8 april om 19.00 uur staan alle bandjes van Popwise na een lange tijd weer op het podium. Dit keer in de grote zaal van de Tiliander in Oisterwijk. De bandjes staan te popelen om een toffe show neer te zetten.

Leerlingen popwise binnenkort op het podium.

‘We zijn heel blij dat we weer live kunnen’ vertelt René van den Bosch van Popwise. ‘Onze bandleerlingen maakten afgelopen twee jaar vooral muziek voor een beeldscherm. We zijn meteen online gegaan toen Corona begon. We hebben alles uit de kast gehaald, maar je mist de vonk die ontstaat als je samen muziek maakt. We weten nu nog meer hoe belangrijk het is voor onze leerlingen om te kunnen optreden.’

Groots uitpakken
In 2020 had Popwise haar 5-jarig bestaan. Plannen voor een groot jubileumfestival in het dorp moesten door Corona weer in de kast. ‘We verheugden ons zo op een groot festival met veel publiek. Een domper voor ons toen we niks konden organiseren. Des te meer reden om nu groots uit te pakken. Een grote zaal met licht en geluid en ruimte voor minstens 200 man publiek. Een ideale plek om aan Oisterwijk en omgeving te laten zien wat we in huis hebben.’

Onmisbaar
Zeven verschillende bandjes staan op het programma. Van verschillende leeftijden en niveaus. De muziek is divers. Van Harry Styles tot aan het De Dijk. Top-40 muziek, jazz, rock, funk. ‘Voor elke leeftijd zit er wel wat leuks bij’, zegt René. ‘Live muziek is onmisbaar. Dat hebben we de afgelopen twee jaar wel gemerkt. Het is weer tijd om te genieten.’