bosch car service

Leerlingen Durendael en Tovervogel naar finale First Lego


Op zaterdag 26 maart wonnen 4 leerlingen van Durendael en 4 leerlingen van BS De Tovervogel samen de Champions Award bij de regiofinale van de FIRST LEGO League (FLL).Deze vond plaats op het Theresialyceum in Tilburg. In totaal deden 15 teams mee. Met deze overwinning plaatst het team zich voor de Beneluxfinale op zaterdag 21 mei.

Naar de finale!

Het is de derde keer dat Durendael meedoet aan deze wedstrijd. De school zoekt daarbij bewust de samenwerking met het basisonderwijs op. De wedstrijd bestond uit verschillende onderdelen. Naast de core values werden ook het robotontwerp, de robotprestatie en het innovatieproject beoordeeld door de jury. Durendael/Tovervogel scoorde op alle onderdelen samen de meeste punten en sleepte daarmee de allround Champions Award in de wacht.

Lars, Thijmen (vwo tto), Uma en Warre (havo) zijn dan ook superblij! Warre had niet gedacht dat ze zouden winnen, want de opdrachten waren best moeilijk. Techneut Thijmen demonstreert hoe de robot het parcours aflegt en de verschillende missies volbrengt. Lars laat op de laptop zien hoe hij de robot geprogrammeerd heeft. Uma heeft zich met name ingezet voor het innovatieproject.
‘Een mooie kans om leerlingen te interesseren voor techniek’ vindt Claus van Teeffelen, voortrekker van techniek op Durendael. ‘De FLL biedt leerlingen een uitdagend programma. Ze leren de basisbeginselen van het programmeren, maar de wedstrijd heeft ook een sociale component. Overleggen en samenwerken is minstens zo belangrijk.’

Begeleiders Kim, Luuk, Steven en Anne zijn maar wat trots op hun pupillen! Kim: ‘We hebben de allergrootste beker gewonnen! Wat een superprestatie van het hele team. Ik ben eigenlijk nog het meest trost op de unieke samenwerking binnen dit team. Het is echt één groep geworden, dat is heel fijn om te zien! Als ze dit volhouden in de Beneluxfinale gaat het zeker goed komen!’

De FLL is een internationale wedstrijd gebaseerd op LEGO voor leerlingen van 9 t/m 15 jaar. In een team gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen, programmeren en bouwen van een volledig autonome robot. Tijdens een leuke en spannende finale strijden alle teams om de eer en om een plaats in de Beneluxfinale. Ieder jaar heeft de FIRST LEGO League een ander thema met nieuwe uitdagingen. Het thema van dit jaar is CARGO CONNECT.

Jeugd en begeleiders zijn supertrots!