Haaren

Het dorp Haaren telt ongeveer 5.500 inwoners en werd een aantal jaren terug gemeentelijk samengevoegd met Biezenmortel, Helvoirt en Esch. De inwoners van dit dorp, dat wisten al, voelen zich in hun dagelijkse bezigheden  meer thuis bij de centrale en goed gefaciliteerde kern Oisterwijk.

Haaren entreeDaarom op dit lokale bruisende platform een ‘katern’ Haaren. Met Haarense nieuwtjes, alles wat de inwoners van het dorp Haaren met elkaar en de samenleving willen delen.

Een ontmoeting die los staat van een eventuele gemeentelijke stap om het dorp Haaren bij de gemeente Oisterwijk te voegen, maar waarvan onze burgemeester en wethouders wel hebben uitgesproken dat ze van harte welkom zijn en ook de inwoners overwegend aangeven dat deze fusie hun voorkeur heeft.

Onderzoek

Onderzoek van Oisterwijk Nieuws, waarbij gekeken werd naar algemene interessegebieden en gedragingen van de inwoners van Haaren, maar bijvoorbeeld ook naar kijkgedrag in de media, bracht overduidelijk in beeld dat inwoners uit het dorp Haaren in hun dagelijkse leven relatief veel met Oisterwijk hebben. Zo was een duidelijk meetpunt de Oisterwijkse markt, maar ook het winkelen, zwemmen, bezoek aan een bouwmarkt of auto’s kijken,  fietsen in de natuur, terrasje pikken…

In aanvulling op de eigen woonomgeving, verenigingen en sportclubs, trekken deze buren regelmatig naar Oisterwijk. De beperkte afstand, op de fiets goed te doen, speelt daarbij een grote rol.