Care Inn

Twee arrestaties na achtervolging met behulp van cameratoezicht in Oisterwijk


De politie heeft donderdagavond een 17-jarige jongen en een 47-jarige man uit Oisterwijk aangehouden.

Politie (Foto ter illustratie)

Ze hadden kort daarvoor in Tilburg een man uit Alphen beroofd bij het busstation aan de Spoorlaan in Tilburg. Het 71-jarige slachtoffer stapte rond 18.30 uur in de bus en betaalde. Hij had zijn telefoon en pinpas nog in de hand toen een jongeman de bus in sprong. Die trok zijn telefoon en pinpas uit z’n handen, sprong de bus weer uit en vluchtte richting het NS-station van Tilburg.

Agenten die snel ter plaatse waren, konden op de beelden van het cameratoezicht van de gemeente Tilburg zien hoe de verdachte naar het station liep. Ook zagen ze dat er zich een man bij hem voegde. Omdat bij de agenten bekend was dat de eerst vertrekkende trein naar Oisterwijk zou gaan, werden ook daarvan de beelden van het gemeentelijke cameratoezicht bekeken. Op deze beelden was inderdaad te zien hoe iets later de twee het station uitwandelden en daarna samen op een fiets stapten.

Aan het Stroomdalpad in Oisterwijk kon het duo worden aangehouden. Ze zitten nog vast. De 47-jarige man had nog een gevangenisstraf openstaan. De pinpas werd teruggevonden, de telefoon niet.