Care Inn

Taxandria rent naar Matteo voor afscheid van jeugdtrainer


Zaterdag 29 juni was het bij Taxandria Atletiek tijd voor een speciale training: de kinderen mochten bij IJssalon Matteo een ijsje komen eten! Tevens stond deze ochtend in het teken van het afscheid van jeugdtrainer Teun van Oirschot, na zijn jarenlange inzet. Voor hem werd de Matteorun georganiseerd.

Ale deelnemers gingen rennend naar Matteo, voor een lekker ijsje!

Junior Gijs blikt terug op de mooie ochtend: “We zijn vandaag bij de Matteo geweest tijdens onze atletiek training. Vorig jaar werd aan ons gevraagd om iets leuks te bedenken voor een van de laatste trainingen voor de zomervakantie. Toen ging ik samen met een paar vrienden nadenken wat we konden gaan doen. Samen hebben we bedacht dat het leuk zou zijn om ijsjes te gaan eten bij Matteo. Volgens mij vonden de trainers (en de andere kinderen) het meteen een goed idee. En Matteo wilde hier ook aan meewerken. De eerste keer was zo geslaagd dat er nu een traditie van gekomen is. En vandaag was het dus weer zover, iedereen zat er al de hele week naar uit te kijken! We zijn vandaag via een leuke route naar de Matteo gerend en mochten daar allemaal een ijsje met 2 bolletjes uitkiezen! Ik heb gekozen voor de combinatie groene appel en banaan en dat was weer heel erg lekker! We hebben allemaal erg genoten van de gezelligheid en het lekkere ijs! Dankjewel Matteo, we kijken weer uit naar volgend jaar!! Maar waarschijnlijk kom ik voor die tijd ook nog wel een keertje terug ;-).”

Ook jeugdtrainer Luc kijkt er vol tevredenheid op terug! Met name op het afscheid van wel gewaardeerd trainer Teun van Oirschot. “De ochtend van de ‘Matteorun’ stond ook in het teken van het afscheid van Teun als onze zeer gewaardeerde jeugdtrainer. Teun is het type waar iedere vereniging er maar eens in de zoveel jaar eentje van voortbrengt. Op 6-jarige leeftijd begon Teun als jonge atleet bij Taxandria Atletiek, en nu, 18 jaar later, neemt hij afscheid na meer dan 10 jaar als jeugdtrainer, waarmee hij op 14-jarige leeftijd begon. Dit maakt Teun tot een bijzonder mens. Geliefd bij iedere generatie binnen de club, zowel bij de pupillen en junioren aan wie hij wekelijks training gaf, als bij zijn (volwassen) collega trainers die hem bewonderen om zijn breed scala aan talenten, en niet te vergeten zijn prettige aanwezigheid. Daarmee (onbewust) een cultuurdrager van Taxandria Atletiek. Onlangs haalde Teun zijn HBO-diploma en hij vervolgt nu zijn weg in het (werkende) leven. Wij danken Teun hartelijk voor zijn jarenlange inzet voor onze vereniging en wensen hem alle geluk in zijn verdere leven. De poort bij Taxandria Atletiek aan de Vennelaan staat altijd voor hem open.”

Kortom: het was een geslaagde ochtend!