Care Inn

Finalist uit Haaren naar Open Nederlands Pokerkampioenschap


Peter  Dirks  Haaren versloeg in een spannende voorronde een groot aantal gerenommeerde spelers uit Noord Brabant  en mag zich nu opmaken voor de finale van het ONK Poker.

Kans op de titel?

Wie haalt deze finalebeker op?

“Poker draait vooral om vaardigheden, zoals je tegenstanders inschatten en hen op het verkeerde been proberen zetten met je beste pokerface,” vertelt organisator Thomas Smedema. “Maar het bevat natuurlijk ook een kanselement. Dit zorgt ervoor dat je met het geluk aan je zijde zelfs van de allerbeste pokerspelers van Nederland kunt winnen!”

Het is dus zeker niet uitgesloten dat Peter er uiteindelijk met de titel ‘Pokerkampioen van Nederland’ vandoor gaat. Daarvoor moet hij wel eerst de pokerchips proberen te veroveren van de overige 350 finalisten die op 13 juli naar de finale locatie in Nijkerk komen. 

Volgende stop, Las Vegas?

“Pokeren voor (geld)prijzen is buiten het Holland Casino niet toegestaan,” vervolgt Smedema. “Bij ons wordt er dus enkel gespeeld om de gezelligheid, de eer en natuurlijk een grote trofee!”

Maar toch kan deze finale het begin zijn van een professionele pokercarrière. De winnaar van twee jaar geleden kreeg een sponsor aanbieding en werd zodoende getrakteerd op een reis naar Las Vegas, waar hij in 1 toernooi zo’n $12.000 wist te winnen!

Peter Dirks in Las Vegas (zie ook video)

Support onze finalist!

De finale start op zaterdag 13 juli om 11.00 uur en is vanaf dat moment live te volgen via een livestream. “Op de beelden kun je meekijken met de kaarten van de spelers en dus de spanning voelen wanneer ze een grote bluf maken of een moeilijke beslissing moeten nemen. De commentatoren geven uitleg over het spel en beantwoorden vragen van kijkers, zodat iedereen het spel kan volgen. We verwachten op 14 juli tegen het einde van de avond een winnaar te hebben.”