Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: Opening nieuwe brandweerkazerne, 1987


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Nieuwe brandweerkazerne; ’n opening om te onthouden! (Bron: LOVO)

Even 37 jaren terug in de tijd. Omroepvereniging LOVO is nog piepjong maar heeft oog voor het in beeld brengen van belangwekkende Oisterwijkse gebeurtenissen. Zo een was er op 3 en 4 juli 1987. Drie Oisterwijkse organisaties die gezamenlijk van wanten weten bij calamiteiten betrekken officieel hun nieuwe gebouw aan Blokshekken.

Burgemeester Opheij deed de toespraak en overhandigde symbolisch joekels van sleutels aan de vertegenwoordigers van de drie organisaties: Brandweer, EHBO en Rode Kruis.

Met oud materieel, sirenes, vuur en rook sprong de Brandweer het meest in het oog maar ook de andere organisaties gaven volop demonstraties van- en informatie over hun expertises.

Onder vele anderen waren dat weekend dokter Donders en Agaath Oostrom in touw. Voor de jeugd viel er echter één ding extra in zwang: het met brandweerkleding en persluchtmasker een caravan in mogen die helemaal vol rook stond!

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk